Portugal

Zaterdag 16 mei
Na een lange reis vanuit Pico komen we uiteindelijk pas rond 23:30 uur pas in ons hotel in Lissabon aan.

Zondag 17 mei
Het is hier alweer tropisch warm en daar passen we ons tempo op aan. Met de sightseeing bus die vlak bij ons hotel een opstapplaats heeft doen we eerst een uitgebreide rond tour door de stad. Altijd makkelijk om je te oriënteren en een indruk te krijgen. Onze eerste stop is bij het kasteel Sao Jorge. Dit is een van de hoogste punten van Lissabon en het is er heerlijk koel. Daarna lopen we via de smalle kleine straatjes naar beneden; het is zondag morgen en nog niet zo druk en er hangt een serene sfeer met veel spelende kinderen in de straatjes.
We lunchen aan de Taag en daarna verkennen we de stad op ons gemak. Rond de avond blijkt dat Benfico sinds 5 jaar weer kampioen geworden is en vlak bij ons hotel is inmiddels een grote stellage verrezen waar s'avonds de spelers gehuldigd gaan worden. De eerste fans hebben zich hier al verzameld en het belooft een mooie avond geworden. Er wordt veel vuurwerk afgestoken en het is leuk om te zien hoe iedereen hier naartoe trekt en uitgedost is met vlaggen, sjaals etc. Rond middernacht is de spelersbus eindelijk gearriveerd en gaat iedereen helemaal los.

Maandag 18 mei
We cancelen onze fietstocht ... Het is veel te heet en we besluiten de stad achter ons te  laten en lekker naar het strand te gaan. We belanden op het strand Praya de Carcavelos. Het is een leuk strand waar door de locals veel gesurfd wordt. Hier is het prima uit te houden hoewel het water van de Atlantische oceaan bar koud is en we aan het einde van de middag gezandstraald worden als de wind toeneemt. Einde middag gaan we met de bus terug naar Lissabon en in de stad is het weer inmiddels ook flink afgekoeld. We gaan een hapje eten en checken vast in voor onze terugvlucht morgenavond.

Dinsdag 19 mei
Een van de mooie dingen die Lissabon te bieden heeft is het Oceanium. Wij vinden dat dit een bezoek waard is en het past ook mooi in de trip die we achter de rug hebben. De bagage slaan we op en we gaan op tijd de deur uit.