Honk Kong

Tussenstop in Hong Kong op onze reis naar Nieuw-Zeeland (2011)

Zaterdag 24 dec. Amsterdam - Hong Kong
Rond 12:45 uur vertrekken we met Cathay Pacific via Hong Kong naar Nieuw-Zeeland. Het zullen vermoeiende dagen worden omdat de klok flink vooruit gezet gaat worden.

DSC00027
Zondag 25 dec. Hong Kong
Vanmorgen (met iets vertraging) al vroeg aangekomen in Hong Kong. Met de airport trein naar Hong Kong city gegaan waar Monnie Wu (onze Nedis collega) al op ons stond te wachten. Leuk om ook haar man te ontmoeten. Als 1e met de ferry naar de andere kant van de haven gegaan en lekker rond gelopen en van het uitzicht genoten. Om 10:00 uur zaten we al aan de dim sum … heerlijk gegeten en liters thee gedronken; kortom een echte kerstbrunch! Daarna met de bus naar de markt gegaan en daar even lekker rondgekeken. Verder met de metro en taxi naar de „Peak” waar je een schitterend uitzicht over Hong Kong hebt. Op de terugweg bezoeken we de Wai Sin tempel. Veel mensen zitten er te bidden en we zien verschillende vrouwen met een koker met 100 genummerde stokjes schudden. Op een gegeven moment valt er eentje uit en het bijbehorende nummer wordt genoteerd. Hier hoort een brief bij en in een hokje zitten de „specialisten” die de betekenis gaat uitleggen … alles voor het geluk ;-)

DSC00031
Als we uitgekeken zijn brengt Monnie ons met haar auto terug naar de airport trein en nemen we afscheid. Na een korte rit zijn we weer op Hong Kong airport aangekomen en wacht ons weer een lange vlucht. Inmiddels kunnen we onze ogen amper openhouden… Het is hier in Hong Kong nu bijna 21:00 uur en de afgelopen nacht hebben we ook al overgeslagen door het tijdsverschil.