Explore the World

Met de skiclub naar Sölden (Oostenrijk)

IMGP2180 (1)
Februari 2012
Nog een paar weken en dan is het weer zover. Samen met Carlo, Dirk, Mando, Marielle en Jean-Paul gaan we dit keer naar Oostenrijk (Sölden) om daar onze jaarlijkse wintersport vakantie door te brengen. Op dit moment ligt er 2.63m sneeuw en is het er koud, maar mooi weer.

Zaterdag 3 maart
In de loop van de dag vertrokken vanuit Nederland, Carlo en Mando opgehaald en in de avond gearriveerd in Pension Andreas in Sölden. Onderweg afzien want Ans voelde zich nog steeds niet lekker, maar na het avondeten knapte het op. Kan natuurlijk ook de berglucht zijn ;-) Doordat we laat vertrokken zijn is het rustig op de weg, we rijden achteraan de files in plaats van er voor zoals we gewoonlijk doen. Dirk, Marielle en Jean-Paul zijn als gepland vertrokken en hebben onze ski uitrusting + die van Mando al meegenomen. Zij hebben vandaag al de omgeving kunnen verkennen.

Zondag 4 maart
IMGP0225
Vanmorgen met zijn allen een lekker Oostenrijks ontbijt weggewerkt en daarna op ons gemak onze spullen gepakt en met de skibus naar de Giggijoch Tal lift gereden. Daar was het enorm druk met dagjes mensen en vakantiegangers die allemaal z.s.m. een skipas wilden hebben. Gelijk bij het ski depot een plaats voor onze ski’s en schoenen geregeld .. de rest van de week hoeven we daar in ieder geval niet meer mee te sjouwen. De eerste 1,5 uur zitten we meer in de liften en gondels dan dat we op de lange latten staan want we moeten een flinke afstand afleggen naar de Tiefenbach gletsjer. Bij de liften is het erg druk, maar op de pistes valt het erg mee. Tussen de middag zitten we heerlijk buiten in de zon te lunchen en rond 14:30 uur vertrekken we op ons gemak richting Solden. Het eerste stuk met zijn allen, maar al snel board of skiet iedereen in zijn eigen tempo … bij de liften komen we elkaar toch wel weer tegen. Rond een uur of vier drinken we nog even met zijn allen wat op het Giggijoch terras en daarna haken wij af. We nemen de gondel naar beneden en gaan terug naar het pension. Even lekker douchen en bijtanken … Vanavond ontmoeten we elkaar weer en gaan we met zijn allen ergens eten. Gezien de afgelopen dagen ging het vandaag boven verwachting … lang leve de medicijnen ;-))

Maandag 5 maart
IMG_0080
Als we wakker worden blijkt het flink te sneeuwen. Er hangt een flinke laag bewolking en de gondel die we nodig hebben om naar boven te komen zie je maar een stukje. Als we ons in de ”sneeuw” stand gezet hebben gaan we naar het depot om de ski’s op te halen en de schoenen aan te trekken. In tegenstelling tot gisteren is het nu een stuk rustiger, waarschijnlijk blijven veel mensen beneden in het dal. Als we boven komen blijkt het zicht slecht, de pistes zijn nauwelijks geprepareerd dus het is voorzichtig aan doen vandaag. Op onze nieuwe ski’s blijken we veel meer grip te hebben dan op de vorige en we komen eigenlijk zonder problemen iedere afdaling weer naar beneden. Hopelijk is het zicht morgen weer een stuk beter …

Dinsdag 6 maart
IMG_0044
Vandaag was het weer een prachtige dag hoewel het aan het einde van de middag ineens flink bewolkt werd. Op de pistes was het enorm druk en ook bij de liften was het afzien. Door de drukte waren alle pistes in mum van tijd omgebouwd tot buckelpistes … in ieder geval geen gebied voor de beginnende wintersporter.
We zijn s’ morgens begonnen richting de Gaislachkogl en daarna naar de Rettenbach- en Tieffenbach gletsjer. Het uitzicht is prachtig vooral boven de bewolking. Einde dag - toen we weer terug waren in het dal - heeft Ans zich een Oostenrijks kapsel laten aanmeten (scheelt op zich niet zo veel met een Hollands). Daarna nog gezellig met zijn allen even aan de apres ski en lekker Tirols wezen eten.

Woensdag 7 maart
IMGP0185
Vanmorgen zijn we voor achten al vertrokken (lijkt wel een werkdag) en zaten we al vroeg in de gondel naar boven. Er stond een strak blauwe lucht en de pistes zagen er prima uit. Op full speed naar beneden en dan ook nog als 1e op een afdaling zijn … hoe gaaf is wintersport! We hebben vandaag ruim 40 km in de benen, waarschijnlijk meer omdat niet op alle plaatsen gemeten wordt) en hebben 7410 verticale meters afgelegd. Ook alle toppen bezocht en van het uitzicht genoten. Inmiddels liggen we even uit te blazen en kunnen de beenspieren ontspannen ;-)

Donderdag 8 maart
TemporaryFile-ZDcz4p
Als we wakker worden blijkt het weer flink te sneeuwen. Het is flink bewolkt maar volgens de apps moet het tussen 9 en 12 stoppen met sneeuwen. Samen met Carlo, Mando en Dirk gaan we op pad. Het zicht blijkt redelijk en de sneeuw valt ook niet tegen. We maken een paar mooie afdalingen tot in het dal van de Gaislachkogl en gaan na de koffie weer terug richting Giggijoch. Treffen onderweg een prehistorische stoeltjeslift die zeer traag naar boven gaat, geen kap heeft en we de pech hebben dat tijdens onze rit het flink hard gaat waaien en er weer volop sneeuw valt. Jean-Paul en Marielle voegen zich tijdens de lunch ook bij ons en samen gaan we in de middag verder met wat leuke afdalingen. Het is inmiddels afgekoeld tot -11 en met de wind erbij is het koud. Einde dag dalen we af naar het dal (wij nemen de verkeerde afslag en moeten dus nog een eind klunen), gaan nog even met zijn allen apres skiën bij Mogul en gaan daarna lekker eten….. weer een geslaagde dag!

wm_map_large_499